ankerkvartalet

ANKERKVARTALET ER
MIDT I STAVANGERS
CENTRAL BUSINESS DISTRICT


 

Ankerkvartalet befinner seg midt i Stavangers CBD (Central Business District) og markerer seg som et unikt sted for næringsvirksomhet. Området er tett ved Stavangers fremste kommunikasjonsknutepunkt med buss, tog, båt og flybuss.

I tillegg tilbyr området et bredt utvalg av restauranter, shopping, hoteller, uteliv, kultur- og underholdningstilbud. Ankerkvartalet har særdeles god eksponering mot torget, vågen og Haakon VII`s gate som er en av hovedgatene i Stavanger sentrum. Like ved ligger også Breiavannet og den grønne Byparken som sammen danner kjernen i Stavanger sentrum.

Selskaper som DNB, Advokatfirmaet Schjødt og Sparebanken Vest er blant flere som har sin besøksadresse i Ankerkvartalet.


 

Strandkaien 2

Byggeår 1964
Totalt areal 2943 kvm


Strandkaien 2 er blant de mest effektive eksisterende kontorbyggene i Stavanger sentrum. Plasseringen på kaien gir også en fantastisk utsikt utover vågen og fisketorget.

Strandkaien 2 består av restaurantlokale i 1. og 2. etasje og kontorer videre fra 3. til 6. etasje.

Kontoretasjene er gjennomgående med vindusrekker på begge langsidene. Enkelte etasjer er knyttet sammen med interntrapp. Lokalene tilpasses leietakers arealbehov og ønskede kvaliteter.


Kongsgårdbakken 1

Byggeår 1959
Totalt areal 4.069 kvm


Kongsgårdbakken 1 er i Stavanger bedre kjent som “Ankerbygget”. Eiendommen har en flott plassering mellom Strandkaien 2 og Kongsgårdbakken 3.

Beliggenheten på hjørnet gir flott utsikt mot både vågen og torget. Bygget strekker seg over 7 etasjer med servering på bakkeplan og kontorer i øvrige.

Øvrige leietakere i eiendommen er Energy Ventures, Optimum, KufpecNorway og Herfo Finans.


Kongsgårdbakken 3Kongsgårdbakken 3 har en fin plassering mellom Kongsgårdbakken 1 og Haakon VIIs gate 7.

Bygget har 6 etasjer med servering på bakkeplan og kontorer i øvrige. Leitagere er blant annet Schjødt.Haakon VIIs Gate 7

Bygget i 1962
Totalt areal 6.659 kvm


Eiendommen ligger midt i hjertet av Stavanger og har god eksponering mot Haakon VIIs gate og flott utsikt mot Byparken og Breiavatnet.

Haakon VIIs gate 7, også kjent som Romsøgården, strekker seg over 6 etasjer og huser leietakere innen ulike bransjer som bank/forsikring, restaurant, samt helserelaterte virksomheter.

Øvrige leietakere i bygget er Sparebanken Vest, Sandnes Sparebank, Alex Sushi og Stavanger Tannlege.


Haakon VIIs Gate 9

Byggeår 1970
Totalt areal 11.067 kvm


Bygården består av to bygningskropper på henholdsvis 6 og 3 etasjer. Fra høyblokka har man flott utsikt mot enten Vågen eller Breiavatnet.

DNB har sitt hovedkontor i hele høyblokka med flaggskip i 1. etasje. Posten har sitt hovedpostkontor i lavblokka. I tilknytning til bygården ligger også parkeringshus med 150 p-plasser.

I dette bygget er det også en kantine, samt utgang til bakgård som kan benyttes ved teammøter eller sosiale sammenkomster i sommermånedene.


BLI EN DEL AV
ANKERKVARTALET